by admin
Comments are off for this post.

Brons på i Hamburg

 

Match 1

Elias Fransson Ingholt var på plats i Hamburg för att skaffa sig mer internationell erfarenhet och kolla sin status jämfört med de andra U18 deltagarna. Åtta olika länder var representerade.

Elias första match var mot Linus Nolbratt från Nacka Dojo. Matchen var tuff och relativt jämn. Elias jobbade från topp första delen av matchen men efter en sekvens av händelser vändes det till att spela guard och han blev tyvärr passerad. Detta innebar underläge med 3-0.

Han ger sig dock inte och kopplar en kimura från botten, öppnar guarden och vänder runt Linus mycket snyggt. Tyvärr blev det inga poäng på detta. Elias fortsätter att attackera på sin kimura men efter bra försvar släpper han den och går vidare. Tiden börjar rinna iväg och Elias letar lägen att jämna ut matchen. Tillslut får han chansen på en toehold men tyvärr lyckas han inte kontrollera det andra benet och Linus försvarar genom att pressa på Elias koppling med den fria foten.

Sista chansningen från Elias blir en baseballchoke men han blir passerad och förlorar matchen med 6-0. Mycket bra match mot en mycket duktig motståndare som till sist vinner viktklassen.

Nedan följer match 2 och 3 från tävlingen. Tyvärr har vi inte den första matchen...

Match 2 Kodokan International Open 2017

Match 3 Kodokan International Open 2017

Elias tar brons och blir uttagen i landslaget

Elias tar till slut med sig en mycket hedrande bronsmedalj från Hamburg. Detta är en bra bedrift men är ändå bara ett steg på vägen.

Det finns givetvis många detaljer att slipa på och varje tävling innebär en mycket bra möjlighet att lära sig mer och hitta bra strategier för olika typer av motståndare.

Nästa utmaning bli junior-VM i Aten den 17-19/3. Detta innebär att Elias blir den tredje från familjen Ingholt som representerar Sverige på ett mästerskap.

Grattis Elias till dina framgångar!

Share this article

Comments are closed.